Baumitzbuke2.jpg

Što je žbuka?

Žbuka je mineralni premaz na stijenkama zidova sa unutarnje i vanjske strane. Služi za toplinsku izolaciju, akustičnu izolaciju prostora, estetski izgled svih zidnih površina. Prilikom bojanja ili oblaganja zida s keramikom, žbuka služi za izravnavanje površina zida.

Prednosti žbuka
Žbuka zidovima daje čvrstoću i štiti ih od vanjskih utjecaja. Zahvaljujući svom sastava ona čini zvučnu izolaciju, a istovremeno povlači višak vlažnosti iz prostora dok u uvjetima suhog zraka otpušta vlagu natrag u prostor. Na taj način relativna vlažnost zraka u prostoriji ostaje optimalna. Sva ova svojstva pogoduju da se ljudi osjećaju ugodno u ožbukanim prostorijama.

Koju žbuku koristiti?
Postoji nekoliko različitih vrsta žbuka. Ovisno o području primjene postoje žbuke za unutarnje i vanjske zidove. Ovisno o željenim svojstvima postoje žbuke za toplinsku izolaciju, za vlažne prostorije, za izravnavanje površine zidova itd. Ovisno o načinu nanosa postoje žbuke za strojno i ručno nanošenje.

Vrste žbuka
Na unutarnjim površinama zida se koriste gipsane žbuke. Toplinsko izolacijske žbuke se primjenjuju na unutarnjim i vanjskim zidovima, čija je osnovna uloga zadržavanje topline unutar prostorija te time smanjuju troškove grijanja. Sanacijske žbuke su izvrsne za sušenje vlažnih zidova.

Žbuka sa svrhom
Zdravlje je naše najveće bogatstvo. Svatko tko želi svojoj obitelji omogućiti najbolje uvjete za zdrav život, upotrebljava kvalitetne žbuke. Difuzijski otvoreni sustavi žbuka postavljaju se brzo, jednostavno i ekonomično na sve vrste zodova.

Visoka učinkovitost, niži troškovi
Savršeno prilagođeni proizvodi omogućavaju smanjenje troškova i visoku učinkovitost. Posebne strojne žbuke omogućavaju brz i ekonomičan rad. Stanari imaju zajamčenu kvalitetu i sigurnost prirodnog, zdravog okoliša.

Prirodna klima u prostoru
Potpuno usklađeni proizvodi pružaju prirodnu klimu u prostorijama i sprečava pojavu alergija. Zbog čistog mineralnog sastava proizvodi su razvijeni potpuno bez štetnih sastojaka.

35

NOVOSTI

GM GRATIS logo

 

Partner

radconlogofooter.png

 

Tel: +387 34 353 805

Fax: +387 34 354 555

Mob: +387 63 330 600

E-mail: gratis@tel.net.ba

RADNO VRIJEME: 07:30-17:00

Subota: 07:30-13:00 Nedjelja zatvoreno

bfbtn

GM gratis d.o.o. 2018 - sva prava pridržana

designer17